Erp - Volharding (3-0) 4-0

Gepubliceerd op 15 oktober 2017

ERP – Volharding ging vanmiddag hard onderuit op bezoek bij Erp. Het team van oud-Volharding trainer André Cornelissen liet de Vierlingsbekenaren volstrekt kansloos: 4-0. Cornelissen was na afloop euforisch: “We hadden nog iets recht te zetten tegen Volharding”. Daarmee doelde de Millse oefenmeester op de thuisnederlaag van Erp op 1 mei 2016 (1-3, red.). Daardoor ging Volharding destijds vol voor de titel in de tweede klasse en Erp was op slag uitgeschakeld voor het kampioenschap door het verlies in die onderlinge wedstrijd.

Erp klapte er vanmiddag vanaf minuut één vol op. Volharding daarentegen speelde slap, werd op alle fronten afgetroefd en beleefde een collectieve off day. Het is een te gemakkelijk excuus om te wijzen naar het ontbreken van sterkhouders Joep Beurskens en Mark Blenckers. Beurskens liep afgelopen donderdag op de training tegen een bovenbeenblessure aan, Mark Blenckers haakte in de warming up af met hamstringklachten. Volharding had nauwelijks tijd om adem te halen en een bal aannemen was er niet bij, want de spelers van de thuisclub zaten er continu bovenop. Met een niet aflatende energie en power werd Volharding tegemoet getreden. Dat leverde al vlot kansen op voor Toon Barten, Koen van Deurzen en Willem den Dekker. Laatstgenoemde speler zorgde na een kwartier spelen voor de dikverdiende voorsprong van de gastheren. Den Dekker snoepte Roel Gerrits de bal af met een sliding en liet Volharding-keeper Job Vullings vervolgens kansloos: 1-0. Pas in de 18e minuut werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Rick Tissen nam de bal vol op de pantoffel, maar zag zijn inzet naast gaan. In het restant van de eerste helft was het Erp wat de klok sloeg. Volharding wist geen raad met de powergame van Erp en kwam overal een stap te laat. Ruud Delisse zag zijn poging net langs de voor hem verkeerde kant van de paal verdwijnen en Toon Barten vond Vullings op zijn weg. Nog voor de thee strafte Erp de chaos in de defensie genadeloos af. Met een half-volley en een intikker zorgde Willem den Dekker voor de 3-0 ruststand.

Met Jasper Lenkens voor Marc van Rens speelde Volharding in het tweede bedrijf een kansloze wedstrijd. Vlak na de hervatting had Toon Barten de 4-0 tot driemaal toe op zijn schoen. Eerst raakte hij vrij voor Vullings de bal maar half. Daarna mocht hij zo maar doorlopen, maar Vullings redde met zijn benen. Zijn derde poging verdween via het been van Roel Gerrits tegen de paal, waarna Ruud Delisse met een kopstoot in Vullings zijn meerdere trof. Bij Volharding lukte hoegenaamd niets. Wel was er nog een heuglijk feit voor de pas 19-jarige Thomas Rijn. Hij maakte zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Volharding, al had ie dat misschien liever gedaan in een betere wedstrijd dan die van vandaag. De debutant zag Erp-doelman Kevin van der Laar redden op een poeier van Tom Kessels, wel haast het enige wapenfeit van Volharding deze middag. Een kwartier voor tijd had Toon Barten dan eindelijk wel succes. Na een steekbal van Willem den Dekker verscheen Barten oog-in-oog met Vullings en nu vond Barten wel het gaatje: 4-0. Enig smetje op de verder prima wedstrijd van Erp, was de overdreven rode kaart in de slotfase voor invaller Max de Jong. Hij ging in de ogen van scheidsrechter Anton de Wit te fel met gestrekt been door op Tom Kessels en kon voortijdig gaan douchen. Het rood was allerminst in de geest van de wedstrijd. De Jong zocht de kleedkamer op in mineur, de rest van Erp was na afloop zeer terecht heel blij met de ruime overwinning op Volharding, die nog hoger had kunnen uitvallen. Gelukkig voor de roodwitten bleef het echter ‘slechts’ bij 4-0.

Karakteristieken

scheidsrechter: Anton de Wit (Grave)

15e min. 1-0  Koen van Deurzen

37e min. 2-0  Willem den Dekker