Helvoirt - Volharding (0-1) 0-2

Gepubliceerd op 05 november 2017

HELVOIRT – Volharding boekte vanmiddag op bezoek bij laagvlieger Helvoirt een hele makkelijke zege: 0-2. Als het vizier een beetje scherper had gestaan bij de roodwitten, was de uitslag een stuk hoger uitgevallen. Nu werd Helvoirt eigenlijk nog gespaard. De ploeg van trainer Roland Timmermans heeft ten opzichte van twee seizoenen een aardig jasje uitgedaan. In het seizoen 2015-2016 werd Volharding kampioen, maar tegen Helvoirt behaalde de Vierlingsbekenaren destijds maar één puntje in twee duels.  Op 3 april 2016 was Volharding in Helvoirt zelfs volstrekt kansloos (3-0, red.). Opvallend was het feit dat de scheidsrechter van vanmiddag de heer Chris-Stan van Daal uit Heeswijk-Dinther ook tijdens die forse nederlaag de fluit hanteerde. Dat deed hij overigens beide keren naar behoren.

Na afloop van de winstpartij in Helvoirt vandaag –waarin Mark Blenckers en keeper Job Vullings vanwege blessures ontbraken-, maakte Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen aan de spelersgroep bekend dat hij de vereniging aan het eind van het seizoen na vier jaar zal gaan verlaten. De ambitieuze oefenmeester wil graag kijken waar zijn plafond ligt. Volharding vindt het jammer dat de populaire coach gaat vertrekken, maar gunt hem een stap hoger van harte.

Van der Coelen had vandaag een verrassing in petto in zijn aanvangsformatie. De pas 19-jarige Stan Duijkers maakte zijn debuut in de basis als centrumspits. Dit ging ten koste van de gepasseerde Marc van Rens. De jongeling uit Maashees kweet zich prima van zijn taak. Duijkers was balvast, kaatste goed en creëerde ook nog een paar goede kansen. Na een uur was de pijp echter leeg bij de eerstejaars senior en kwam Marc van Rens hem vervangen.

Volharding begon uitstekend aan de wedstrijd in Helvoirt. Al na drie minuten zette centrale verdediger Tom Kessels de Bekenaren met een kopbal op voorsprong: 0-1. Een knal van aanvoerder Jip Verstegen ging daarna niet heel ver over. Aan de andere kant verdween een volley van Rico de Laat naast het door Gerben Wieleman verdedigde Volharding-doel. Halverwege de eerste helft leek een diepe bal van Roel Gerrits een simpele prooi te worden voor Helvoirt-goalie Koen Janssen, maar Janssen liet de bal los. Joep Beurskens kon daarvan net niet profiteren, hij prikte de bal net naast. Het veld in Helvoirt zorgde voor de nodige glijpartijen, waardoor combinatievoetbal bij tijd en wijle lastig bleek. In het laatste kwartier voor rust hield Janssen Helvoirt met uitstekend keeperswerk op de been. De doelman keerde eerst een schot van Tim Brouwer. Daarna ranselde hij een kopbal van Tim Brouwer –na knap voorbereidend werk van Stan Duijkers- uit de kruising. Een poeier van Wouter Evers haalde hij uit de rechterbenedenhoek. Stan Duijkers schoot in kansrijke positie nog naast. Tussendoor haalde aan de andere kant de weer sterk spelende linksback Daan Albers een kopbal van Thijs van Hal van de lijn. De goed uitkomende Gerben Wieleman dwong de alleen voor hem opduikende Max Meyer tot het scheppen van de bal, waardoor het projectiel over het doel ging.

In de tweede helft was het helemaal eenrichtingsverkeer richting Helvoirt-doel. Het duurde echter nog vrij lang voor Volharding eindelijk de bevrijdende tweede treffer maakte. Janssen haalde wederom een inzet van Tim Brouwer uit de kruising. Tom Kessels controleerde de bal in kansrijke positie niet goed. Een uithaal van Joep Beurskens vloog rakelings over. Wouter Evers was het eindstation van een mooie aanval, maar ook hij zocht het doel te hoog. Ook Jeroen Schepens joeg het leder nog over het Helvoirt-doel. De net ingevallen Marc van Rens werd gestuit door Janssen. In de 65e minuut was het eindelijk raak. Wouter Evers leverde een puntgave voorzet af, die door Marc van Rens steenhard tegen de lat werd gekopt. Evers was inmiddels doorgelopen en had de rebound voor het inschieten: 0-2. Helvoirt kon daar heel weinig tegenover zetten. Een inzet van Rico de Laat vanuit een corner verdween bij de tweede paal over het doel van WIeleman. De doelman hield zodoende bij Volharding voor de derde wedstrijd op rij zijn doel schoon, iets wat zelfs in het kampioensjaar 2015-2016 niet één keer lukte. In de extra tijd raakte Marc van Rens nog maar eens de lat, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-2 en met die score mocht Helvoirt allerminst klagen.

Volharding is na de winst in Helvoirt gestegen naar de gedeelde derde plek op de ranglijst, samen met buurman SSS’18. Beide teams hebben na zeven duels dertien punten vergaard. Het gat met koploper Rhode is echter al acht punten. Rhode won tot dusverre al haar wedstrijden. Over twee weken gaat Volharding op bezoek bij de ranglijstaanvoerder uit Sint Oedenrode. Komende zondag komen de roodwitten niet in actie. Dan staat er een inhaal- en bekerprogramma op de rol. Volharding heeft geen achterstallige competitieduels en ligt al uit de beker.

Karakteristieken

scheidsrechter: Chris-Stan van Daal (Heeswijk-Dinther)

3e min. 0-1  Tom Kessels

65e min. 0-2  Wouter Evers