In memoriam Jan Janssen

Gepubliceerd op 23 juli 2017

Woensdagmiddag 19 juli bereikte ons het droeve bericht van het plotseling overlijden van Jan Janssen.

Jan Janssen was al vanaf het begin lid van de werkgroep accommodatie beheer.

Toen Jan en Ria goed en wel vanuit Sambeek naar Vierlingsbeek waren verhuisd diende Volharding zich al aan toen hun zoons Roland en Stephan lid werden. En van kijken naar het voetbal werd het voor Jan ook actief zijn voor de vereniging.

Eerst als jeugdleider, later op velerlei gebied. Jan werd lid in 1983 en kwam al vrij snel in het jeugdbestuur. En toen in 1990 toen Volharding A1 promoveerde naar de 2e divisie,(met daarin zijn oudste zoon Roland als rechtbuiten) werd hij gastheer om tegenstanders en scheidsrechters te ontvangen. Tevens verzorgde hij de loterij op zaterdagmiddag.

Jan sprong bij in de kantine bij jeugdwedstrijden en toernooien. Ook was hij een aantal jaren actief bij de entree van de thuiswedstrijden van Volharding.

Vanaf de oprichting van de commissie accommodatie beheer in 2003 was hij daarbij betrokken in verschillende functies.

En toen de fysieke krachten afnamen bleef hij er bij betrokken als gastheer. Jan zorgde voor de koffie tijdens de schafttijd. Tevens zorgde Jan er voor dat het gebruikelijke worstenbroodje goed op temperatuur werd aangeleverd, keurig op een schaal en toegedekt met een handdoek. En als er iemand jarig was,sneed Jan de vlaai aan. Daardoor  zijn horeca bloed niet verloochenend.

Jan Janssen was graag onder de mensen want ook buiten de werkuren was hij vaak op Soetendaal om te buurten.

Waren het in de vorige eeuw zijn 2 zoons die hij graag zag voetballen. Recent ging hij samen met Ria op zaterdagmiddag naar zijn kleinzoon Koen kijken. Helaas heeft hij het debuut van Koen bij de selectie niet meer mee mogen maken.

Niet alleen op zaterdag maar ook op zondag was hij een trouw supporter bij de thuiswedstrijden van Volharding 1.

Jan Janssen was een man, die niet op de voorgrond trad. Publiciteit hoefde van hem niet. Maar door alles wat hij voor Volharding betekent heeft ,was het een gouden clubman.Het zijn juist deze mensen  die Volharding gemaakt hebben tot wat het nu is.

Wij wensen Ria, de kinderen , hun partners en de kleinkinderen bijzonder veel sterkte toe bij het verlies van man, vader ,schoonvader en opa.

Ons rest de herinnering aan echte Volharding man. Moge hij rusten in vrede.