Kampioen 1e klasse

Gepubliceerd op 19 mei 2018

Bij een gelijkspel tegen Dsv uit St. Anthonis had Volharding JO8-2 genoeg punten bij elkaar geharkt om zichzelf kampioen te mogen noemen van de eerste klasse.

Alle andere tegenstanders hadden namelijk allemaal al minimaal 2x verloren en 1x gelijk gespeeld.

Volharding jo8-2 had tot nu toe pas 1x aan het kortste eind getrokken tegen Olympia. De wedstrijd woensdag tegen Milsbeek wordt daarom om des Keizersbaard gespeeld, maar nietemin zullen onze kemphanen er alles aan doen om ook deze wedstrijd nog tot een goed einde te brengen.

De wedstrijd werd om klokslag 9 uur afgetrapt door het team van DSV JO8-1. Meteen vanaf het begin kon je merken dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Er werd gevochten om elke grasspriet en de mannen gaven elkaar geen centimeter ruimte. Het was Dsv dat met een harde pegel vanaf een meter of 15 het bal opende, 0-1. Keeper Guus kon deze vuurpijl helaas niet keren.

Aiai... Dat stond niet in het script dat voor deze kampioenswedstrijd geschreven was. Al snel herpakte de kleine roodwitte strijders zich. Het was Stef Janssen die de bal direct op de spreekwoordelijke pantoffel nam en de 1-1 liet aantekenen. Via een uit de kluts gekomen bal kwam het leer voor de voeten van Janssen die meteen zag dat de keeper ver van zijn honk af was. Deze oppepper deed Volharding groeien. Het vuur was terug. Aanval na aanval werd gekeerd door de DSVF defensie, dat soms ook zelf gevaarlijk (weliswaar van afstand) werd.

12e minuut. Valencio werd ten val gebracht. Hij ging zelf achter het kanon staan en schoot onberispelijk binnen. 2-1 voor de ontketende Vierlingsbekenaren.

Maar DSV liet zich niet van de wijs brengen en kwam opnieuw langszij. Via een schot vanaf de zijkant viel de bal bij de eerste paal via keeper Guus binnen. 2-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld niet echt. Ook het 2e bedrijf ging gelijk op. Joah en Jaydey die wat pech hadden in de afwerking konden de voorsprong niet bewerkstelligen. We kregen zelfs de deksel op de neus door een goede counter van DSV. Een schot dat in 1e instantie prima werd gestopt door Guus, maar in 2e instantie onhoudbaar werd afgemaakt (2-3).

De rug rechten en nog feller in de duels. Timo die goed storend werk verrichte probeerde de middenvelders van DSV uit hun spel te halen door steeds weer bovenop de man te zitten. Er werd gevochten als leeuwen en de spanning werd steeds groter en groter. Zou het vandaag dan toch een keer tegenzitten??

Tja, dat zou zomaar kunnen. Even een moment van totale verwarring bij Volharding JO8-2 zorgde er voor dat de keeper van DSV zijn spits kon bereiken. Deze faalde echter oog in oog met Guus om de marge op 2 te brengen. Het was Valencio die uit de tegenaanval de verdiende gelijkmaker binnenschoot. De bal goed geraakt en hoog in het vijandige doel gedropt. 3-3 en de wedstrijd lag weer volledig open.

Langs de kant werd de spanning ook zichtbaar groter. De confetti en champagne werd ietwat voorzichtig uit het zicht geschoven. Nog effe vol aan de bak!

Toch was het DSV dat de voorsprong weer pakte. Wederom een lange bal van achteruit zorgde opnieuw voor een 1 op 1 moment. Kars en Jaydey konden de aanvaller niet meer inhalen en deze keer was Guus degene die aan het kortste eind trok. Een schuiver in de verre hoek zorgde voor de 3-4.

Nog 6 minuten op de klok en een alles of niks offensief werd uit de kast getrokken. Heel professioneel bleven de kleine roodwitte terriërs rustig, ondanks de achterstand. Het was net of ze wisten dat het goed kwam. En dat kwam het ook!

Na goed werk van Timo, Stef en Joah kwam de bal voor de voeten van "hardhitter" Jaydey. Die schoot de bal knap met een dropkick in de verre hoek (4-4).

Met deze stand was Volharding de virtuele kampioen. Nog 3 minuten uitvoetballen en niks weggeven.

En dan kwam daar het beslissende fluitsignaal!

Bam, 3x op rij kampioen! Super knap mannen. Trotse ouders, trotse begeleiding en trotse erevoorzitter Jan.

Woensdag de laatste wedstrijd van het seizoen. Thuis om 18:30 uur tegen Milsbeek JO8-1.