'Rechtstreekse handhaving blijft het doel voor Volharding'

Gepubliceerd op 13 april 2017

Trainer Sjoerd van der Coelen is hoopvol over handhaving van Volharding in de eerste klasse D. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

VIERLINGSBEEK | Met nog vier wedstrijden voor de boeg is het Vierlingsbeekse Volharding dertiende en voorlaatste in de eerste klasse D. Ondanks de klassering onder de degradatiestreep blikt trainer Sjoerd van der Coelen voldaan terug op het debuut. De 37-jarige Venraynaar blijft strijdbaar. "We gaan voor rechtstreekse handhaving."

Door Jos Gröniger

Van der Coelen deed de uitspraak daags voor de thuiswedstrijd tegen Minor uit het Zuid-Limburgse Nuth. Die wedstrijd werd ruim (1-6) verloren. De plaats op de ranglijst neemt het goede gevoel niet weg bij de trainer. "De kennismaking met de eerste klasse is supergoed bevallen. Ik spreek uit naam van het hele team maar ook namens de vereniging Volharding. "Er is op het veld twee jaar keihard geknokt en gevochten om de stap te kunnen maken. Ook op organisatorisch gebied is toegewerkt naar dit niveau." Van der Coelen, in Vierlingsbeek bezig aan zijn derde seizoen is op zijn plek bij Volharding. "Het bevalt me erg goed. Zo goed dat ik er een vierde seizoen aan vastgeplakt heb."

Collectief

Debutant Volharding boekte in het huidige seizoen vijf overwinningen, maar dat hadden er volgens Van der Coelen meer kunnen zijn. "We zijn als collectief gegroeid. Samen hebben we de stap hogerop gemaakt, en hebben we laten zien dat we het niveau aankunnen. Nu moeten we nog wat meer geroutineerd worden. Op dit niveau worden fouten sneller afgestraft en krijg je zelf minder mogelijkheden. Dat was laatst tegen ZSV het geval. We speelden weliswaar niet best maar we kregen binnen drie minuten een dikke kans, die gemist werd. Achteraf kregen we daar de rekening van gepresenteerd."

De trainer noemt de wedstrijden tegen koploper SV Meerssen en nummer drie Wittenhorst als voorbeeld van goede wedstrijden die niet gewonnen werden. "Tegen Meerssen kregen we de complimenten en de trainer vond dat wij de overwinning verdienden. Tegen Wittenhorst stonden we vier minuten voor tijd op voorsprong maar we gaven die wel uit handen. Het sterkt wel het gevoel dat we het niveau aankunnen, maar het levert geen punten op. We hebben tegen Venray laatst wel laten zien dat we het niveau aankunnen."

Van der Coelen is van mening dat Volharding zeker nog stappen kan zetten. "Zoals gezegd hebben we al vorderingen gemaakt, maar we trainen om nog beter te worden. Neem het positiespel. Vorig seizoen spraken we af dat we de bal twee keer mochten raken. Dit jaar is dat nog een keer. Zo wennen de jongens aan het snellere spel."

Slotfase

De competitie gaat de laatste fase in. Volharding heeft nog vier wedstrijden om zich het vege lijf te redden. "We gaan voor het beste resultaat en dat is in ons geval het direct handhaven in deze klasse. Daarom was de wedstrijd tegen Minor belangrijk. Helaas is het gat opgelopen tot negen punten. Mochten we ons niet kunnen direct handhaven, dan is de nacompetitie een ander doel om eersteklasser te blijven. Met wedstrijden tegen Someren en Deurne voor de boeg hebben we ons lot in eigen hand", vertelt de trainer.

In het paasweekend is de ploeg van Soetendaal vrij. "Ik zie dat als een voordeel. Het is prima om een weekend vrij te zijn. We kunnen de accu opladen om op 23 april in Horst tegen Wittenhorst voor de winst te gaan."

Bron: Kliksport woensdag 12 aprl 2017