Rhode/Van Stiphout Bouw - Volharding (2-0) 3-2

Gepubliceerd op 19 november 2017

SINT OEDENRODE – Volharding slaagde er vanmiddag niet in om koploper Rhode op het eerste puntenverlies te trakteren. Het team van trainer Sjoerd van der Coelen verloor schlemielig met 3-2. De roodwitten hadden zeker een puntje verdiend, maar bij de ranglijstaanvoerder valt momenteel alles de goede kant op. Dat ondervond Volharding vandaag ook. Alle drie de treffers van de thuisclub kwamen eigenlijk allemaal letterlijk uit de lucht vallen. De straffe wind op sportpark De Neul in Sint Oedenrode speelde daar ook zeker een rol in.

In het wedstrijdbulletin van Rhode stond te lezen, dat Rhode aangetoond heeft dat er met strijd en inzet -negentig minuten lang- succes te halen is. Dat lijkt een understatement met de volle buit uit de eerste zeven duels. Rhode legt een enorme energie aan de dag en achterin wordt iedere bal zo snel mogelijk geruimd. En niet onbelangrijk, op de keeper na speelde Rhode vandaag al voor de zesde keer op een rij met de ingespeelde zelfde basiself. Vandaag had de koploper het echter lastig en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Volharding begon uitstekend en had na vijf minuten al op voorsprong kunnen staan. Eerst werd Joep Beurskens diep gestuurd door Daan Albers, maar Beurskens kon zijn inzet onvoldoende vaart geven, waardoor invaller-doelman Ard Groenendijk de bal kon pareren. Even later verdween een knal van de prima spelende Wouter Evers via de vingertoppen van Groenendijk en de lat over het Rhode-doel. Uit de aansluitende corner joeg Joep Beurskens de bal niet heel ver over. In de 9e minuut werd de thuisclub voor het eerst gevaarlijk. Volharding-goalie Job Vullings (terug van een blessure, red.) had een fabelachtige reflex in petto op een kopbal van Kyron Brus. Na een kwartier spelen werd een pegel van wederom Wouter Evers door Groenendijk gekeerd. Een minuut later kopte Nino Janssen uit een hoekschop naast. In de 24e minuut kwamen de gastheren op voorsprong. De manier waarop was zuur voor Volharding, maar vooral voor Tom Kessels. De centrale verdediger van Volharding schatte een diepe bal door de wind verkeerd in, waardoor Rhode-speler Koen van der Zanden alleen voor Vullings verscheen en de keeper met een bekeken lob kon verschalken: 1-0. Vlak daarna leek Tim Brouwer alweer op weg naar de gelijkmaker, maar hem werd al dan niet rechtmatig de voet dwars gezet door een Rhode-verdediger. Een voorzet van Daan Albers werd uiteindelijk een doelpoging, maar Groenendijk was weer op zijn post. Na een dik half uur verdubbelde de thuisclub de score. Linksback Bas van Kuringen werd te makkelijk vrij gelaten door Tim Brouwer, waarna deze op kon stomen en afdrukte vanaf een meter of vijfendertig. Van Kuringens’ zondagsschot verdween –gedragen en zwabberend door de wind- achter de verbouwereerde en licht uitglijdende Job Vullings: 2-0. De ruststand deed geen recht aan het spelbeeld, aangezien het duel gelijk opging.

In de tweede helft zorgde Volharding al snel voor de aansluitingstreffer. Een hard indraaiende vrije trap werd door Tim Brouwer geschampt met zijn hoofd en via Rhode-verdediger Roel Smeets verdween de bal achter Groenendijk in het net: 2-1. Daarna werd Volharding tien minuten lang onder de voet gelopen door Rhode. Mart Krüsemann tikte bij de eerste paal net naast. Job Vullings redde vervolgens tot tweemaal toe fantastisch. In de 62e minuut leek de beslissing te vallen. Een als voorzet bedoelde trap vanaf links door Mark van der Zanden vloog over Vullings heen in de verre hoek: 3-1. Volharding gaf echter niet op en ging vol voor een beter resultaat met invaller Marc van Rens voor Stan Duijkers. Koud in het veld werd Van Rens neergelegd binnen het strafschopgebied, maar scheidsrechter Kezer uit Loosbroek zag er geen penalty in. Wouter Evers kopte een corner van aanvoerder Jip Verstegen rakelings over. Een kwartier voor tijd kwam aanvaller Kevin Reijnders in de ploeg voor verdediger Daan Albers en ging Volharding één-op-één spelen. Dat leidde al vrij snel tot succes. Rechtsbuiten Jeroen Schepens krulde een voorzet -zoals Johnny van ’t  Schip in zijn beste dagen- om zijn tegenstander heen panklaar op het hoofd van Tim Brouwer en die zorgde daarmee voor de 3-2. Rhode werd met de rug tegen de muur gezet, nadat ook rechtsback Nino Janssen nog als stormram naar voren werd gestuurd door zijn coach. Een verdekt schot van Marc van Rens was een prooi voor Groenendijk en een kopbal van Nino Janssen ging over. Drie minuten voor tijd had Marc van Rens dé kans op 3-3, maar in extremis gooide een Rhode-verdediger nog voor diens schot. Ook een volley van Roel Gerrits had geen succes. Wat Volharding ook probeerde, de alleszins verdiende gelijkmaker kwam er niet meer. Daardoor blijft Rhode de ongenaakbare koploper en zonder puntenverlies. Opmerkelijk genoeg steeg Volharding –ondanks de nederlaag- naar de derde plaats op de ranglijst. Omdat SSS’18 met 2-0 verloor bij Prinses Irene wisselden de aartsrivalen op basis van doelsaldo van plek op de ranglijst. Overigens is Volharding daarmee met recht the best of the rest, want het gat met zowel Rhode als nummer twee EVVC is na acht wedstrijden al enorm, respectievelijk elf en acht punten!

Karakteristieken

scheidsrechter: Charles Kezer (Loosbroek)

24e min. 1-0  Koen van der Zanden

32e min. 2-0  Bas van Kuringen