SV Deurne - Volharding (0-0) 0-1

Gepubliceerd op 07 mei 2017

DEURNE – Volharding heeft vanmiddag op de voorlaatste speeldag een goede uitgangspositie gecreëerd om zich via de nacompetitie te handhaven in de eerste klasse D. Op bezoek bij nummer negen Deurne wonnen de roodwitten door een treffer van clubtopscorer Tim Brouwer knap met 0-1. Door die zege van Volharding en de thuisnederlaag van directe concurrent Someren (1-2 tegen VV Schaesberg, red.) wisselden beide teams van positie op de ranglijst. Volharding staat nu twaalfde met een punt voorsprong op nummer dertien Someren. En juist die ploeg ontvangen de Vierlingsbekenaren op de laatste speeldag, komende zondag op het eigen sportpark Soetendaal.

Het was voor Volharding pas de tweede wedstrijd van het seizoen dat men de nul wist te houden. Opmerkelijk genoeg was de enige keer tot dusverre eveneens tegen Deurne. Op 6 december j.l. werd het in Vierlingsbeek ook 1-0 voor Volharding. Destijds was aanvoerder Jip Verstegen de matchwinnaar. De captain ontbrak vanmiddag echter vanwege een schorsing, net als Wouter Evers overigens.

De cruciale wedstrijd tegen Deurne kon niet slechter beginnen voor Volharding. Al na drie minuten moest de betrouwbare eerste doelman Job Vullings worden gewisseld. Bij een uittrap liep de goalie een liesblessure op. Ondertussen sijpelde het nieuws door dat Someren al na 28 seconden door een strafschop op voorsprong was gekomen tegen Schaesberg. Op dat moment was Volharding virtueel gedegradeerd. De onfortuinlijke Vullings werd vervangen door Gerben Wieleman, die eerder op de dag al een hele wedstrijd had gekeept met het tweede, eveneens in Deurne tegen de reserves van die club. Wieleman oogde gespannen bij zijn entree, maar die spanning viel snel van hem af. De boomlange doelman heerste in zijn doelgebied en hield onder andere Ruhendrey Martina middels een schitterende redding met de voet van een treffer af. Daarvoor schoot Stefan van der Werf namens de thuisclub vrij voor doel rakelings naast. De eerste twintig minuten hadden met name de backs van Volharding, Patrick van Kempen en Daan Albers het erg lastig met de snelle buitenspelers van Deurne, Ruhendrey Martina en Parfait Luwawa. Langzamerhand kregen ze echter meer grip op hun directe tegenstanders en kwam Volharding zelf meer aan voetballen toe. Echter niet voordat Stan Versleeuwen voor Deurne de lat nog had geraakt. Vlak voor rust was Volharding tot driemaal toe dicht bij de openingstreffer. Mark Blenckers mikte een vrije trap rakelings naast. Marc van Rens raakte de bal schuin voor het doel niet vol en Tim Brouwer zag zijn inzet gesmoord worden door een woud van Deurne-benen. De rust ging derhalve in met een dubbelblanke stand.  Ook in Someren was het bij rust overigens gelijk, want Schaesberg had inmiddels voor de 1-1 gezorgd.

Direct na de thee keek Someren zelfs tegen een achterstand aan en dat gaf Volharding in Deurne de nodige rust, al moesten de roodwitten wel nog een aantal hachelijke situaties zien te doorstaan. In de 57e minuut pakte Tim Brouwer een domme gele kaart, waardoor hij de wedstrijd tegen Someren zal moeten missen. Na een uur spelen stuurde Mark Blenckers Jasper Lenkens diep, waardoor deze alleen op doel kon afgaan. Lenkens treuzelde echter te lang en werd nog achterhaald door een Deurne-verdediger. Deurne ging daarna wat nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer, maar juist in die moeilijke fase sloeg Volharding toe. Een gave voorzet van Jeroen Schepens vanaf de rechterkant, belandde bij Tim Brouwer. Die controleerde de bal goed en schoot de bal snoeihard tegen de touwen langs de kansloze Deurne-doelman  Joost Bukkems: 0-1. Direct zag men het vertrouwen bij de Vierlingsbekenaren weer groeien. Mark Blenckers’ schot werd geblokt en Marc van Rens kopte via Jasper Lenkens tegen de lat. Deurne zette in de slotfase nog een keer aan, maar het goed spelende centrale duo Roel Gerrits en Tom Kessels gaf geen krimp. Evenals Gerben Wieleman, die met een fraaie redding een kopstoot van invaller Job Steeghs stijlvol tot hoekschop verwerkte. Toen Deurne-spits Stefan van der Werf in de extra tijd vrij voor doel wagenwijd overschoot was de tweede uitzege van het seizoen voor Volharding een feit. En dat wel op een heel belangrijk tijdstip. Someren slaagde er namelijk niet meer in om ruim tien kilometer verderop een goed resultaat te boeken tegen Schaesberg. Daardoor wisselden Someren en Volharding stuivertje op de ranglijst en volgt komende week in Vierlingsbeek een mooie apotheose tussen beide teams.

Karakteristieken

scheidsrechter: J.P.M. Loontjes (Breda)

68e min. 0-1 Tim Brouwer

toeschouwers: 250