Volharding - Emplina (0-0) 0-0

Gepubliceerd op 29 oktober 2017

VIERLINGSBEEK – Volharding speelde vanmiddag in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen Emplina uit Empel. De toeschouwers zagen een zeer vermakelijk duel op sportpark Soetendaal. Het was een wonder dat de wedstrijd zonder doelpunten eindigde, ook 3-3 behoorde zeker tot de mogelijkheden. De laatste keer dat in Vierlingsbeek een 0-0 uitslag op het bord stond dateert van drie seizoenen geleden. Op 13 december 2014 kwamen Volharding en Sparta’18 destijds niet tot scoren.

Twee voetballende ploegen maakte er vanmiddag dus een mooi schouwspel van. In de eerste helft was Volharding de bovenliggende partij, in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Volharding –nog altijd zonder de geblesseerde spelmaker Mark Blenckers- startte net als vorige week tegen Venhorst uitstekend. Al na vier minuten leken de roodwitten te gaan scoren, maar na een ouderwetse scrimmage verdween de bal naast het Emplina-doel. Na een kwartier spelen verdween een ziedend schot van Wouter Evers niet heel ver over het doel van de bezoekers. In het vervolg van het eerste bedrijf creëerde Volharding behoorlijk wat kansen en dat tegen een team met één van de minste tegengoals in de tweede klasse H. Marc van Rens kopte een corner van Joep Beurskens te zacht in. Jeroen Schepens krulde de bal naast na een slechte uittrap van keeper Tom Stupers van Emplina. Pas in de 25e minuut werd Emplina voor het eerst gevaarlijk. Een achterwaartse kopbal van Bas de Boer werd door Volharding-goalie Job Vullings over de lat getikt. De aansluitende hoekschop werd door diezelfde De Boer naast gekopt. Aan de andere kant verscheen Marc van Rens oog-in-oog met Stupers, maar de spits speelde de bal te ver voor zich uit. Daardoor kon Stupers zich nog op tijd voor de bal werpen. Even later ging ook Tim Brouwer alleen door, maar die werd ternauwernood gestuit door Luuk van de Vondervoort. De uitstekend en agressief spelende linksback Daan Albers zette Marc van Rens vervolgens alleen voor de keeper, maar weer wist de lange aanvaller niet te scoren. Hij schoot op de benen van Stupers. In de 37e minuut eiste de steeds brutaler spelende Joep Beurskens een vrije trap op, die prima uit de rechterbenedenhoek werd gehaald door Stupers. Emplina kon daar in het eerste bedrijf maar weinig tegenover stellen.

Dat veranderde echter direct na de thee. Onder aanvoering van de zeer sterk spelende vleugelaanvallers Michiel Buijs en Samir Johri zetten de gasten veel hoger druk dan voor rust. Bas de Boer was in de 48e minuut koppend al dicht bij een doelpunt. Even later schoot Buijs van afstand via de lat over. Daarna raakte Job Vullings bij een uittrap geblesseerd aan de hamstring en hij kon daardoor niet verder. Vullings werd vervangen door Gerben Wieleman en die kon meteen aan de bak. Eerste pakte de boomlange Wieleman een bal van Buijs, daarna een intikker van Thomas Mertens. Opnieuw Buijs kapte zich knap vrij, maar weer was diens inzet een prooi voor Wieleman. Halverwege de tweede helft kon Volharding zich wat aan de druk van Emplina ontworstelen. Tim Brouwer brak uit, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door Stupers. De rebound van Joep Beurkens ging steenhard voorlangs. Twintig minuten voor tijd moest ook Marc van Rens met een blessure van het veld. Rick Tissen kwam voor hem in de plaats. Na een voorzet van Johri stuurde Mertens met een subtiele voetbeweging de bal richting bovenhoek, maar Gerben Wieleman verwerkte de bal fenomenaal tot hoekschop. Het blessureleed bij Volharding bleek nog niet voorbij, want een kwartier voor tijd moest ook aanvoerder Jip Verstegen noodgedwongen dizzy naar de kant. Job Stevens verving de captain, waarmee trainer Sjoerd van der Coelen door zijn wisselcontingent heen was. In de laatste tien minuten van de wedstrijd lag het veld compleet open. Beide ploegen gingen in een hoog tempo vol voor de winst, wat het toch al vermakelijke duel steeds boeiender en spannender maakte. Invaller Rick Tissen kreeg een opgelegde kans na een prima actie van Tim Brouwer, maar Stupers redde maar weer eens. Aan de andere kant grepen Daan Albers en Roel Gerrits net op tijd in voordat Emplina echt gevaarlijk kon worden. Johri profiteerde niet van één van de weinige foutjes van Gerben Wieleman. Rick Tissen kreeg andermaal een dikke kans na een goeie voorbereiding van Job Stevens. Weer was Tissen ongelukkig in de afwerking. In de extra tijd was Jeroen Schepens nog tot driemaal toe dicht bij de winnende treffer. Zijn kopbal ging echter naast, net als een volley en uiteindelijk schoot hij via de vingertoppen van Stupens ook nog in het zijnet. Daardoor bleef het bij 0-0 en deelden de teams gebroederlijk de punten. Iets waar beide ploegen uiteindelijk wel vrede mee konden hebben.

Karakteristieken

scheidsrechter: Roger Wilbrink (Roermond)

toeschouwers: 200

gele kaarten: Joep Beurskens (Volharding); Bas de Boer (Emplina)