Volharding JO8-2 - DSV JO8-1 6-4

Gepubliceerd op 24 maart 2018

Rood witte Volharding trein dendert door!!

Vandaag stond de wedstrijd tegen De Snelle Voeters uit St. Anthonis op het wedstrijdformulier. Een team dat voor de winterstop vanwege de goede resultaten naar de hoofdklasse werd gezet. Wij hebben toen hun plaats over genomen in de 2e klasse. Na de winterstop werden we samen ingedeeld in de 1e klasse. De staf was bang voor een moeilijke wedstrijd, aangezien voor de winterstop in een oefenpotje nog aan het kortste eind werd getrokken.

Wederom waren de meeste spelers van de tegenstander weer een kopje groter dan de kleine, maar dappere "Soetendaalbewoners". Maar lengte zegt niet alles zoals de meeste van ons wel weten. Vantevoren werd in het strijdplan opgenomen om te knokken tot ze om vielen.

De wedstrijd begon goed, veel strijd en veel duels. Gastspeler Gijs Roox liet zien dat ie niet voor niks zo vroeg was opgestaan en dat ie alles wilde geven. Hij zou immers maar 1 helft mee spelen omdat zijn eigen team geen wissels had. Het was na een paar minuten spelen Stef Janssen die de score opende. Met een leep balletje net in de hoek van de goal liet hij de keeper het nakijken. 1-0 voor Volharding. Een paar minuten na de openingstreffer van Stef was het Joah die op een uitstekende pass van neefje Jaydey de 2-0 verwoestend binnen schoot in de dak van het vijandige doel. Volharding zat op rozen. De 2-1 werd door ietwat rommelig uitverdedigen aan Volharding kant tegen de touwen gewerkt door de uitblinker aan DSV kant. Een misverstand tussen Timo en Valencio zorgde zodoende voor de aansluitingstreffer.

DSV werd wat sterker. De duels werden grotendeels door hen gewonnen in deze fase van de wedstrijd. Maar Volharding bleef strijden. Toch werd de 2-2 niet snel daarna binnen geschoten. Volharding probeerde wat terug te doen om weer op voorsprong te komen. Hard werken en nog feller in de duels. Maar helaas konden onze mannen niet voorkomen dat we met een 3-2 achterstand gingen rusten.

Peptalk!!!

Na de rust vlogen de rood witten er als een stel jonge honden en losgeslagen stuiterballen bovenop. Het was Jaydey die met een knappe hoge bal vanaf de zijkant de gelijkmaker binnenschoot. 3-3 en de wedstrijd lag weer volledig open. Na goed keeperswerk van Valencio konden we weer wat meer aan aanvallen gaan denken. Het was een goede combinatie tussen Guus en Joah die aan de basis stond voor de voorsprong. Joah kon uiteindelijk met een prachtige steekbal mattie Stef bereiken. Stef tikte koelbloedig de 4-3 binnen. Volharding bleef DSV onder druk houden. Het was wederom Jaydey die met een snoeiharde bal vanaf de zijkant van het veld het netje liet bollen! 5-3.

DSV leek wat aangeslagen door de achterstand tegen het veel jongere team uit Vierlingsbeek. De kopjes gingen omlaag en Volharding profiteerde onmiddellijk. Goed verdedigend werk van Timo en Guus zorgde er voor dat Joah de bal weer naar de vrijstaande Stef kon spelen. Die dacht geen seconde na en scoorde met links zijn 3e van deze wedstrijd. Stef wist het onmiddellijk en liet dat uitbundig horen: "Een hattrick!!!"

DSV rechte nog 1x de rug en met een bijna onhoudbare bal werd de eindstand op het scorebord gezet. Keeper Valencio zat er nog met de vingertoppen aan, maar de 6-4 was een feit.

2 wedstrijden en 6 punten op de teller! Volgende week tegen Vitesse'08 uit Gennep. Wederom thuis om 9:00 uur.