Volharding JO8-2 - SIOL JO8-1

Gepubliceerd op 11 november 2017

Matchday: Volharding jo8-2 VS Siol jo8-1

De topper in de 2e klasse.

Koploper Siol jo8-1 kwam op bezoek op sportpark Soetendaal.

De nog ongeslagen koploper (1x gelijk tegen ons 3-3) Siol kwam op volle oorlogssterkte naar Vierlingsbeek.

Deze wedstrijd moest gewonnen worden wilde de roodwitten nog kans maken op de oh zo felbegeerde kampioensschaal.

Volharding jo8-2 dat woensdag nog een zware oefenpot speelde tegen Volharding jo9-2 begon de wedstrijd fel en dat resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong. Het was Stef die het ijs brak door een mooie aanval af te ronden. Keurig ingeschoten door de Volharding spits.

Siol deed wat terug en schoot via een Volharding been ietwat gelukkig de gelijkmaker binnen. De wedstrijd ging gelijk op, maar het was Volharding dat in deze fase van de strijd aan het langste eind trok. Via een prachtige voorzet van Jaydey was het Joah die de bal zonder te stuiteren ineens in het doel volleerde. 2-1 voor Volharding.

Na een paar prachtige reddingen van Ties leek dit de ruststand te worden, maar net voor het fluitsignaal was het opnieuw Joah die de ruststand op 3-1 zette. Een mooie uitbraak via de linkerkant van het veld werd koelbloedig ingeschoten. Volharding zat op rozen.

Na de rust leek het toch dat het fysiekere Siol wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Maar telkens zaten Joep, Kars, Guus, Timo, Jaydey, Stef en Joah er met een voetje tussen. Ties die bijna de 2e van de wedstrijd moest incasseren zag een schot net via de buitenkant van de paal langs gaan.

De roodwitten moesten met man en macht Siol van het doel zien te houden, maar kon niet voorkomen dat de oranje zwart combinatie de aansluitingstreffer binnen propte. 3-2 met nog een paar minuten op de klok. De moegestreden mannen van Volharding bleven echter op hun hoede en het was Jaydey die met een mooie lob de bevrijdende 4-2 eindstand op het scorebord knalde.

Wat een ontlading bij iedereen die Volharding een warm hart toedraagt. Na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende opa Hans was het Volharding jo8-2 dat terecht 3 punten bij kon schrijven. Met nog een paar wedstrijden te gaan ligt weer alles volledig open in de 2e klasse en met het zicht op het kampioenschap zullen de Volharding mannen er alles aan gaan doen om nog zo veel mogelijk punten binnen te gaan harken.

Volgende week het onderlinge duel tussen Volharding jo8-1 en Volharding jo8-2.