Volharding – SSS’18 (0-1) 2-2

Gepubliceerd op 29 januari 2017

VIERLINGSBEEK – In het eerste duel na de winterstop stond voor Volharding vandaag de derby tegen SSS’18 op het programma. Op het eigen sportpark Soetendaal speelden de aartsrivalen in een technisch niet al te hoogstaande maar wel spannende wedstrijd met 2-2 gelijk. Dat was tijdens de seizoensouverture op zaterdag 3 september 2016 in Overloon ook de eindstand. Toen maakte SSS’18 vlak voor tijd gelijkmaker, nu maakte Tim Brouwer in de slotfase met twee treffers een 0-2 achterstand ongedaan. Men kan derhalve constateren dat beide teams momenteel zeer aan elkaar gewaagd zijn.

Bij editie nummer zestien van de derby der derby’s ontbraken bij beide ploegen een tweetal belangrijke pionnen. Volharding -gehuld in nieuwe tenues- moest het doen zonder de geblesseerden keeper Job Vullings en middenvelder Mark Blenckers. De gasten uit Overloon moesten het stellen zonder de geschorste Frits Lucassen en de gekwetste goaltjesdief Koen Verlinden.

Volharding juichte al na vier minuten, maar bij een direct indraaiende hoekschop van Patrick van Kempen zou er volgens het neutrale arbitrale trio voor het doel geduwd zijn. Vijf minuten laten zag ook SSS’18 een doelpunt afgekeurd worden. Koen Vousten trof doel vanuit buitenspelpositie. Daarna hadden de gasten uit Overloon het beste van het spel. Volharding-doelman Gerben Wieleman (de vervanger van Job Vullings) trad tot tweemal toe goed op, bij inzetten van Jesse Rommen en Stan Venhuizen. Daarnaast plukte hij nog een bal van de voet bij Bas Joosten. In de 23e minuut mikte Patrick van Kempen een vrije trap maar net naast. Na ruim een half uur kregen de bezoekers de voorsprong in de schoot geworpen. Gerben Wieleman treuzelde te lang met inspelen, waardoor Bas Joosten de bal kon onderscheppen. Hij vond zijn medespeler Koen Vousten, die de bal eerst tegen de onderkant van de lat aanschoot maar de terugspringende bal vervolgens alsnog binnen kopte: 0-1. Wieleman maakte na zijn fout een onzekere indruk, maar herpakte zich later wel. Vlak voor rust was Joep Beurskens dicht bij de gelijkmaker, maar de 19-jarige middenvelder werd gestuit door SSS-goalie Thomas Massop.

SSS’18 koos er in de tweede helft voor om steeds verder in te zakken en liet de bal aan Volharding. In de 55e minuut werd een fraaie vrije trap van wederom Patrick van Kempen fraai uit de hoek getikt door Thomas Massop. Even later schoot Bas Joosten in het zijnet uit een van de spaarzame uitvallen namens de bezoekers. In de 61e minuut ranselde Massop een vlammend schot van Wouter Evers uit zijn doel. Halverwege het tweede bedrijf –al vrij vroeg dus- besloot Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen om één-op-één te gaan spelen. De 37-jarige coach vond drie verdedigers meer dan genoeg tegen de anderhalve spits van de bezoekers. Centrale verdediger Roel Gerrits werd vervangen door aanvaller Rick Tissen. Vijf minuten na de wissel werd een voorzet van de uitstekend spelende Volharding-aanvoerder Jip Verstegen bijna in eigen doel gewerkt door een Loonse verdediger. Verstegen was overal en even later voorkwam hij aan de andere kant dat Bas Joosten de 0-2 maakte door op het juiste moment de bal te blokken. In de 78e minuut werd het alsnog 0-2. De pas 18-jarige invaller met Vierlingsbeekse roots Thomas Botden had aan de linkerkant vrije baan en schoof de bal langs Gerben Wieleman. Daarmee leek het duel beslist, maar de roodwitten uit Vierlingsbeek zorgden met ongekende veerkracht nog voor een niet meer verwachte maar des te knappere revival. Een minuut na de tweede treffer van SSS’18 kopte Tim Brouwer een corner van Jip Verstegen via de binnenkant van de paal langs Massop: 1-2. In de 85e minuut passeerde Jasper Lenkens een aantal tegenstanders en gaf de bal op de juiste snelheid mee aan opnieuw Tim Brouwer. Die bedacht zich geen moment en joeg de bal van buiten het strafschopgebied via de onderkant van de lat schitterend voorbij de verbouwereerde Massop: 2-2. Scheidsrechter Hensgens liet daarna zien, dat hij de derby niet bijzonder goed aanvoelde. De leidsman uit Landgraaf vond dat de zeer blije Jip Verstegen de gelijkmaker zo provocerend vierde ten opzichte van een van zijn tegenstanders, dat hij de captain van Volharding geel gaf. Omdat Verstegen voor rust ook al geel had gezien, moest hij met rood van het veld af. En dat was wel heel zwaar gestraft. Met een man minder pakte Volharding in de extra tijd echter nog bijna de winst. Een knal van Tom Kessels werd door nota bene spits Bas Joosten van de lijn gehaald, waarna invaller Rick Tissen de bal wagenwijd over schoot. Daarmee eindigde de wedstrijd in 2-2 en daar konden beide rivalen uiteindelijk wel vrede mee hebben.

Karakteristieken

scheidsrechter: R. Hensgens (Landgraaf)

assistent-scheidsrechters: G. Linne (Maastricht) en A. Kloekke (Heerlen)

32e min. 0-1  Koen Vousten

78e min. 0-2  Thomas Botden

79e min. 1-2  Tim Brouwer

85e min. 2-2  Tim Brouwer

toeschouwers: 800

gele kaarten: Jip Verstegen (Volharding) 2x; Teun van Bree, Bas Joosten, Roy Franssen en Thomas Botden (allen SSS’18)

rode kaart: 86. Jip Verstegen (Volharding) 2x geel

Opstelling Volharding: Gerben Wieleman; Jeroen Schepens, Roel Gerrits (66. Rick Tissen), Tom Kessels, Patrick van Kempen; Jip Verstegen, Joep Beurskens, Wouter Evers; Jasper Lenkens, Marc van Rens (86. Kas van den Bosch), Tim Brouwer

Uitslagen 1e klasse D zondag 29 januari 2017:

SV Venray -Someren AFG

13 SSS'18 14 2 6 6 12 21 26
14 De Valk 14 3 3 8 12 19 28

Gepubliceerd op 29 januari 2017

• @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Uitzege op @svvenray zorgt volgens @Coelen80 voor vertrouwen bij @rkvvvolharding https://t.co/ZPraEZK7Um #dg
  • @rkvvvolharding @rkvvvolharding De Valk - Volharding. 92 min. 2-1 Aart Verberne.
  • @rkvvvolharding DE VALK - VOLHARDING 1-1 (51') Jasper Lenkens wint in het strafschopgebied het luchtduel van Dion Vermeulen en kan van dichtbij scoren
  • @rkvvvolharding De Valk - Volharding. 21 min. 1-0 Sherry Kindo Kamara.