Volharding - Venhorst (3-0) 5-0

Gepubliceerd op 22 oktober 2017

VIERLINGSBEEK – Volharding herstelde zich vanmiddag heel goed van de kansloze 4-0 nederlaag bij Erp vorige week zondag. De zwakke hekkensluiter Venhorst kwam er in Vierlingsbeek niet aan te pas en werd met 5-0 terug naar huis gestuurd. De belangrijkste man aan Volharding-kant was middenvelder Joep Beurskens. Beurskens -vorige week nog geblesseerd toekijkend tegen Erp- maakte de eerste twee treffers en bereidde de vierde voor. Daarna haalde trainer Sjoerd van der Coelen Beurskens uit voorzorg naar de kant.

Beurskens keerde vanmiddag dus terug van een blessure, Mark Blenckers bleef nog aan de kant. Daarnaast ontbraken bij de roodwitten keeper Job Vullings, aanvoerder Jip Verstegen een aanvaller Kevin Reijnders op het appel. Zij waren een weekend weg. Ondanks de vele afwezigen bepaalde Volharding vanaf minuut één de wedstrijd door furieus te starten. Venhorst –getraind door de pas 31-jarige Joost Janssen (in de seizoenen 2007-2008 en 2008-2009 als speler verbonden aan Volharding, red,)- kwam er vanmiddag niet aan te pas. Het middenveld van Volharding acteerde sterk en won alle duels, waardoor de normaal zo gevaarlijke spitsen Thijs van Sleeuwen en aanvoerder Tom van de Boogaard niet konden worden bereikt. Nadat Job Stevens en Tim Brouwer eerst al kansen hadden gehad, was het in de 6e minuut Joep Beurskens die Venhorst-keeper Daan Fonken met een schuiver kansloos liet: 1-0. Na een klein kwartier spelen kregen de gasten hun enige echt grote kans. Na een missertje achterin van Roel Gerrits mikte Thijs van Sleeuwen met een halve omhaal niet hel ver naast. Het grote veldoverwicht van de thuisclub leverde pas tien minuten voor rust de tweede treffer op. De uitstekend spelende gelegenheidsaanvoerder Wouter Evers stuurde Jeroen Schepens mooi diep. Schepens haalde de achterlijn en had een gave trekbal in petto op de meegelopen Joep Beurskens. Die controleerde zeer beheerst met links en schoof de bal vervolgens met rechts langs Fonken: 2-0. In de 43e minuut mocht Tom Kessels aanleggen voor een vrije schop. Kessels’ trap werd los gelaten door Fonken, waarna Marc van Rens in de rebound alsnog raak schoot: 3-0.

Na rust ging Volharding aanvankelijk vrolijk verder in de voorwaartse beweging. De gretigheid spatte er vanaf af en het tempo was Venhorst te machtig. In de 55e minuut kopte rechtsback Nino Janssen een hoekschop van Joep Beurskens steenhard bij de eerste paal binnen: 4-0. Het was de laatste actie van Beurskens. Het was nota bene diens vervanger Kas van de Bosch die halverwege het tweede bedrijf de score op aangeven van Nino Janssen opvoerde naar 5-0. Twintig minuten voor tijd vierde de 33-jarige linksback Patrick van Kempen na een paar maanden blessureleed zijn rentree. Helaas voor hem geloofde Volharding het na zijn inbrengen wel en lieten de roodwitten de teugels iets teveel vieren, waardoor de bezoekers zowaar nog wat kansjes kregen. De beste was voor invaller Sam van Lieshout, maar Gerben Wieleman -de vervanger van Job Vullings- redde bekwaam en hield daarmee zijn doel schoon.

Door de 5-0 overwinning steeg Volharding naar de zesde plaats op de ranglijst. De Vierlingsbekenaren staan met negen punten uit vijf duels slechts een punt achter op nummer twee Emplina uit Den Bosch. En laat dat nu net de tegenstander zijn voor komende zondag, wanneer Volharding wederom thuis speelt.

Karakteristieken

scheidsrechter: Johan Hodzelmans (Echt)

6e min. 1-0  Joep Beurskens

35e min. 2-0  Joep Beurskens