SJO Weltania Bekkerveld JO15-1 ST Volharding/Sambeek JO15-1 4-2

Gepubliceerd op 25 november 2017

EEN ONGELUK ZIT IN EEN KLEIN HOEKJE!

Hadden we vorige week het geluk aan onze zijde, zo was deze keer de pechduivel meegereisd naar het Limburgse land.  Om 13.30 stonden onze jongens klaar om aan de aftrap te beginnen in 1 van de verste uitwedstrijden dit seizoen, namelijk op het prachtige complex van SJO Weltania Bekkerveld in Heerlen.

Het was vooral voor de verdediging even schrikken want bij de tegenstander stond een spits van het fysieke kaliber Wilfried Bony.  De start was duidelijk voor de thuisclub maar na ongeveer 10 minuten kreeg Volharding meer grip op de wedstrijd en werden de minder sterke kanten van de tegenstander bloot gelegd. Tijdens de periode waar onze jongens de wedstrijd in hun voordeel aan het kantelen waren kregen ze echter de 1-0 om de oren. Een bal die vanuit een corner uitverdedigd werd en zo een razendsnelle counter ten uitvoering werd gebracht die feilloos werd afgemaakt. Volharding was gewaarschuwd maar nog niets verloren. Het goede spel, van overigens beide teams, werd voort gezet. Na ongeveer 25 minuten spelen werd de corner van Volharding door Tom goed ingekopt en met de nodige moeite wist de keeper van Bekkerveld de inzet nog net te keren. Helaas voor hen stond Kay op de goede plek en tekende daarmee alsnog de 1-1 aan. Een prachtig restant van de eerste helft volgde. Allereerst was het Sven die vriend en vijand verraste door de bal ruim buiten de 16 eens een keer goed op de pantoffel te nemen en de bal onhoudbaar in de linker kruising joeg, 1-2. Jammer genoeg wisten de Limburgers vrijwel direct de aansluiting te vinden door de 2-2 te scoren. Daarmee was de spanning nog niet weg want vlak voor rust was er nog een mega kans om de 2-3 op het scorebord te zetten. De goede voorzet van Hidde viel over de verdediging voor de voeten van Cas, deze raakte de bal jammer genoeg helemaal verkeerd en verdween over de achterlijn.

Na de rust was het spelbeeld als volgt, twee gelijkwaardige teams met goed en verzorgd voetbal, knokkend voor elke bal, stevige maar overigens zeer faire duels. En toen, ja toen was de pechduivel daar. We hadden langs de lijn al tegen elkaar gezegd, degene die nu scoort pakt de 3 punten vandaag. Jammer genoeg was dat een eigen doelpunt. Een lage voorzet werd helaas door een verdediger niet goed geraakt en daardoor verdween de bal kansloos achter Jelle, 3-2. Vrijwel direct daarna was het Wilfried Bony die de wedstrijd definitief in het slot gooide door de 4-2 te scoren na een individuele actie, jammer maar helaas. Door dit verlies heeft SJO Weltania Bekkerveld de tweede positie in de ranglijst van Volharding overgenomen, echter verrassend was het verlies van Wittenhorst tegen de Venlosche Boys. Hierdoor blijft Volharding in de top 3. Met zaterdag a.s. een thuiswedstrijd tegen NWC uit Asten en volgende week een uitwedstrijd naar Scharn staan we er goed voor. Mooi zou het zijn om deze positie te handhaven tot de winterstop toch zal er eerst afgerekend moeten worden met nog twee lastige tegenstanders. Ik zou zeggen, tot zaterdag op ons eigen Soetendaal, aftrap 13.00 uur tegen NWC uit Asten.

Gepubliceerd op 25 november 2017