Someren - Volharding (1-0) 3-0

Gepubliceerd op 11 december 2016

SOMEREN – Volharding is er vanmiddag niet in geslaagd om in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop de aansluiting te realiseren met de middenmoot. Op bezoek bij medepromovendus Someren werd opvallend ruim verloren tegen de minst scorende ploeg tot nu toe in de eerste klasse D: 3-0. Daarmee nam Someren revanche voor de pijnlijke nederlaag van anderhalf jaar geleden, waardoor Someren destijds degradeerde naar de tweede klasse.

Het zat diep bij Someren, want in het wedstrijdbulletin van vandaag lazen we het volgende: De laatste ontmoeting tussen Someren en Volharding was er één waar menig Somerenaar nu nog badend in het zweet wakker van wordt. In de halve finale van de nacompetitie, van het seizoen 2014-2015, wist Someren de eerste wedstrijd met 2-0 te winnen. De tweede wedstrijd leek voor velen een formaliteit maar niets was minder waar. Na een slappe eerste helft keek Someren in Vierlingsbeek tegen een 2-0 achterstand aan waarna er niet meer gescoord werd. In de strafschoppenserie faalde Someren waardoor degradatie naar de tweede klasse een feit werd.

Vanmiddag kreeg Someren dus die revanche en daar hoefde de thuisploeg niet eens echt goed voor te spelen. Bij Volharding zat er vandaag bijzonder weinig spirit in. De roodwitten hadden weliswaar veel balbezit, maar kansen werden er niet of nauwelijks gecreëerd. Someren-keeper Maarten Werts hoefde pas tien minuten voor tijd zijn eerste noemenswaardige redding te verrichten op een knal van Jip Verstegen. Ook met een tiental corners (tegenover slechts één voor de gastheren) werd bitter weinig gedaan.

Na achttien minuten kwam Someren op voorsprong, nadat Stijn Kusters zich handig vrij kapte en de bal beheerst in de hoek schoof langs de kansloze Volharding-goalie Gerben Wieleman: 1-0. Direct na rust moest Gerben Wieleman tot tweemaal toe ingrijpen op inzetten van Stijn Kusteres en Koen de Louw. Even later schoof Kas van den Bosch aan de andere kant de bal voorlangs na  een mooie steekbal van de vandaag in de spits geposteerde Jasper Lenkens. Hij verving daar de niet okselfrisse Marc van Rens in de basis. Diezelfde Van Rens kwam nog wel in de ploeg voor Van den Bosch. Binnen zeven minuten was trainer Sjoerd van der Coelen vervolgens door zijn wisselcontingent heen. In de al overvolle ziekenboeg voegden zich zowel Mark Blenckers als Roel Gerrits met liesblessures. Zij werden vervangen door Joep Beurskens en de debuterende 18-jarige A-junior Stan Duijkers. Mede door de noodgedwongen wissels en de achterstand koos Van der Coelen er voor om zijn team het laatste half uur één-op-één te laten spelen. Someren liep in het vervolg van de wedstrijd behoorlijk ver achteruit –oogde defensief ook regelmatig paniekerig-, maar bleek in de tegenaanval uiteindelijk dodelijk. In de 66e minuut zorgde Koen de Louw voor 2-0. En dezelfde speler bepaalde zes minuten voor tijd de eindstand op 3-0.

Volharding zakte door de nederlaag tegen Someren naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. De roodwitten snakken naar de winterstop en hopen dan weer alle spelers op tijd fit te krijgen voor de derby der derby’s op 29 januari a.s. thuis tegen hekkensluiter SSS’18. Voordat het echter zover is, zullen de Vierlingsbekenaren komende zondag nog aan de bak moeten in het bekertoernooi. Op het eigen sportpark Soetendaal treedt Volharding daarin om half drie aan tegen hoofdklasser DESO/Van der Horst uit Oss.

Karakteristieken

scheidsrechter: Peter Bechay (Cuijk)

18e min. 1-0  Stijn Kusters

66e min. 2-0  Koen de Louw