Volharding JO13-2 - Sambeek JO13-1

Verslag Volharding JO13-2 vs Sambeek JO13-1

Ruststand 3-0

Eindstand 9-0

Bijna mijn gehele voetbalcarriere heb ik doorgebracht in Sambeek,waarvan ruim 20 jaar als speler en ook nog aanvoerder van het eerste elftal, daarna nog leider en speler/leider van verschillende lagere teams maar natuurlijk niet te vergeten: ruim 35 jaar trainer van bijna alle jeugdteams (zelfs de dames had ik onder mijn hoede)

Totdat er ongeveer 9 jaar geleden een kink in de kabel kwam omdat ik, in mijn ogen althans door bepaalde figuren niet meer serieus werd genomen en dus zei ik: "Bekijk het maar!" Nadat ik ongeveer 4 maanden thuis had zitten te verpieteren kwam Manfred Jacobs langs met de vraag "zou jij niets willen gaan betekenen voor Volharding??D" Dit was ongeveer een half jaar na het overlijden van mijn grote voetbalvriend Theo van den Heuvel. Tot nu toe geniet ik van elke seconde dat ik aanwezig ben in Vierlingsbeek en hopelijk word mijn contract nog met wat jaren verlengd..

Dit seizoen dus weer trainer en leider van de JO13-2 (D2), een team met talentvolle spelers en wat het belangrijkste is kinderen die plezier hebben in het spelletje! Vandaag dus tegen uitgerekend Sambeek,wat ook al een vreemdelingenlegioen is geworden. Ik kende er bijna geen enkele speler van.

Vandaag was vooral ex-Sambeek speler Jay Jay in een bloedvorm en bekroonde hij zijn uitstekende optreden met drie doelpunten na assists van Stan, Sem en Finn. Daarna was het de beurt aan Sem die eerst een heerlijk voorbereidende actie van Tijn afronde en even later ook na een wereldpass van Milan het netje wist te vinden.

Door Finn en de altijd vrolijke Gijs die allebei 2x wisten te scoren na passes van respectivelijk Milan, Tijn, Finn en Ruben stond er na 60 minuten de niet eens geflatteerde 9-0 eindstand op het scorebord. Na de match kreeg het gehele team een dikke pluim van de trainers voor het uitstekende teamwork. Met veel vertrouwen kijk ik uit naar de eerste competitiewedstrijd en hopelijk laten mijn mannen dan ook weer zien wat ze in hun mars hebben.

Effe nog vor de nieuwsgierige mensen. Ja, ik heb de overwinning nog gevierd bij het allermooiste en altijd gezellige cafeetje (de kenners weten wel wie ik bedoel)

Tot de volgende week!