Volharding JO13-2 - ST HRC'27/Stormvogels'28 JO13-1

Gepubliceerd op 25 maart 2017

Na weer een geweldig dagje voetbal bij Volharding  fietste ik zaterdagnacht of was het zondagmorgen, weer richting Sambeek. Toch wel met dubbele gevoelens en gedachten.

Wat voor excuses zou ik deze week gaan gebruiken in mijn wekelijkse verslagje van de wedstrijd van mijn team D2…

De meeste trainers hoor je na een wedstrijd vaak zoeken naar oorzaken waarom ze niet hebben gewonnen. Verkeerde taktiek…., de bal was te slap….,de scheids was waardeloos…..,onze spits was aan de diarree…,mijn vriendin had de spruiten aan laten branden…. en ga zo maar door.

Afgelopen vrijdag was het al weer een jaar geleden,dat mijn alllergrootste jeugdheld (Johan Cruijff) ons is ontschoten.

Een van zijn uitspraken was: Vroeger trainden we 5 uur per week op de club en 5 uur per dag op straat.

Waar denken jullie dat ik heb leren voetballen?

Natuurlijk moet je op de training worden bijgeschaafd,maar de basis onderdelen leer je wel door eindeloos tegen een muurtje aan te trappen en partijtjes te spelen.

Dan naar de wedstrijd. Aan beide kanten stond er een geweldige sluitpost in het doel die beiden bijna niet te verslaan waren.

Toch moest als eerste de doelman van Stormvogels capituleren omdat Guus een geweldig genomen corner van Stan steenhard binnen kopte.

Even later was ook onze sluitpost kansloos op de inzet van hun spits.1-1 dus.

Ook na de pauze golfde het spel op en neer met Volharding toch wel de betere kansen.

Zo kwam onze spits maar liefst 8 keer alleen oog in oog met de keeper maar even zo veel keren was de keeper de bovenliggende partij..

10 minuten voor tijd was ook onze keeper Ron kansloos en stonden we zo maar tegen de verhouding in met 1-2 achter.

Toch bleven de jongens geloven in een goed resultaat en was het Maikel die dik en dik verdiend tekende voor de 2-2 eindstand.

Na de match heb ik het team gecomplimenteerd met hun geweldige inzet..Super!

Tot de volgende week maar weer…(trouwens, ik lust geen spruiten....)