Volharding JO8-2 kampioen

Gepubliceerd op 02 december 2017

KAMPIOENEN !!!

Bij een eventuele overwinning tegen Juliana Mill jo8-1 kon er vandaag een kampioenschap behaald worden voor de mannen van Volharding jo8-2. Siol jo8-1 moest dan gelijk spelen of winnen tegen Sambeek jo8-1.

De mannen van Volharding stonden op scherp en verschenen full focust aan de aftrap. Joep en Stef mochten het eerste balcontact van de wedstrijd voor hun rekening nemen. Hieruit ontstond direct gevaar voor het Juliana doel en de toon was gezet! Volle bak aanvallen op de helft van de tegenstander was het strijdplan dat was doorgenomen vlak voor de wedstrijd.

Joep had de trainer van Juliana vlak voor de wedstrijd horen zeggen dat Volharding een sterke tegenstander was, dus Juliana wist wat ze te wachten stond. Met man en macht probeerde ze de aanvallen van de roodwitte machine te stoppen. Keer op keer vloog er een Juliana verdediger tussen de schoten die de spelers van Volharding afvuurde op het doel. Achtereenvolgens van Stef, Guus, Joah, Jaydey, Kars en Timo, maar steeds net geblokt.

Na een kleine 10 minuten spelen was het dan eindelijk toch raak. Vanaf de rechterkant van het veld was het Jaydey die met een hoge boogbal neefje Joah wist te bereiken. Joah kopte vervolgens de bal schitterend in de verre hoek. De keeper was kansloos en de ban was gebroken! 1-0 voorsprong.

Enkele minuten daarna schoot een Juliana speler van grote afstand richting het Volharding doel. Een schijnbaar makkelijke prooi voor doelman Ties, ware het niet dat Ties de wedstrijd op het veld achter hem aan het bestuderen was. Gelukkig werd hij net op tijd door het fanatieke Volharding publiek gewaarschuwd dat er een bal onderweg was. Ties kon nog net voorkomen dat de gelijkmaker binnen rolde. De solide Volharding verdediging, Jaydey, Kars, Timo en Guus gaven geen krimp voor rust en de ruststand was bereikt.

Ties gaf aan in de rust aan dat hij graag een keer wilde wilde voetballen. Dit gaf even enige verwarring in de nog jonge ploeg van Volharding. Het was Joep die voorstelde om de handschoenen van Ties over te nemen. Na rust begon Juliana getergd aan de wedstrijd. Dit leverde meteen een gevaarlijk moment op. Het waren de blauw-witten die profiteerde van het gladde veld. Een goed schot van afstand schoot onder Joep door en het was ietwat onterecht 1-1.

Voor de Volharding equipe was duidelijk dat er een tandje bij geschakeld moest worden. Gelukkig kwam na een fraaie combinatie aan de linkerkant van het veld de bal bij "hard-hitter" Jaydey terecht. Die schoot onberispelijk de 2-1 op het scorebord! Een harde pegel in de verre hoek van het Juliana doel.

Nog steeds was de wedstrijd niet gelopen en was er nog vanalles mogelijk. Juliana gaf zich duidelijk nog niet gewonnen. 10 minuten voor tijd kregen onze helden (en het Volharding publiek) iets meer lucht. Het was Joah die de bal op de perfect vrijgelopen Stef passte. Stef kon vanwege zijn snelheid nog net de bal voor de keeper binnentikken. Helaas raakte de keeper nog net Stef ipv de bal. Maar de 3-1 en wat later de winnende goal zou betekenen was een feit!

Timo viel uit met een knie-blessure en dus kon er niet meer gewisseld worden. Maar een marge van 2 goals moest toch voldoende zijn om de overwinning over de streep te trekken?

Toch was het Juliana dat nog een laatste stuiptrekking had. Via een prachtig schot via de onderkant van de lat werd de eindstand bereikt.

Nu nog even spannend afwachten wat de uitslag was bij siol-sambeek, maar al snel kwam dan het verlossende antwoord: 2-1 voor Siol en dus KAMPIOEN!!

Proficiat Boys!!!

Gepubliceerd op 02 december 2017