Volharding JO8-2 - Olympia'18 JO8-1

Gepubliceerd op 31 maart 2018

Zeperd (Amsterdams woord voor verlies hebben, pech)

Vandaag de derby tussen de 2 koplopers in de 1e klasse Volharding JO8-2 tegen Olympia'18 JO8-1.

Volharding begon de wedstrijd ijzersterk en dat resulteerde meteen in een 3 tal uitgelezen mogelijkheden. Het was steeds de keeper die een sta in de weg vormde voor de Volharding aanval. Joah en Stef hadden het vizier nog niet op scherp staan. Iets wat je toch wel zou verwachten door het vele spelen van Fortnite.

Olympia '18 kwam wat beter in de wedstrijd en kwam op een 1-0 voorsprong. Keeper Guus kon niet voorkomen dat de aanvaller van Boxmeer de bal binnen tikte. Volharding leek iets geschrokken door de achterstand, want ineens was er niks meer over van het souvereine combinatie spel van de eerste 10 minuten. Al snel keken onze boys tegen een 3-0 achterstand aan. Guus die nog een paar goede reddingen had, kwam soms net een paar  centimeter te kort. De kopjes gingen bij een aantal al zichtbaar omlaag. Volharding JO8-2 dat niet gewend is om te verliezen werd te kijk gezet door het op gang gekomen team van Olympia. Voor rust werd nog 3x gescoord en we gingen de rust in met een 6-0 achterstand.

Peptalk deel 2!!!

Na de rust besloot Volharding om er een spreekwoordelijk tandje bij te zetten. Valencio op doel, Jaydey met Kars achterin en de rest vol in de aanval. Dit resulteerde gelijk in een goal. Het was Jaydey die de bal op doel vuurde. De keeper zat er nog aan, maar Stef, alias Sjakie, tikte de bal nog over de lijn.

De ommekeer?

6-1 achter met nog 15 minuten op de teller. Volharding speelde het schroom van zich af en scoorde uit een prachtige aanval de 6-2. Via een dubbele 1-2 tussen Joah en Jaydey kon Joah uiteindelijk de bal makkelijk binnen schieten.

Het goede storen van Timo voorin leek de Olympia verdediging wat onzeker te maken. Er werd wat meer balverlies geleden, maar telkens kon Volharding net niet aan afwerken toe komen.

10 minuten voor tijd viel keeper Valencio uit met een beenblessure. Na een prachtige zweefduik kwam hij verkeerd terecht op een plek waar de jonge voetballer uit Vierlingsbeek vorige week ook al last van had.

Na een rustig balletje van Olympia op het doel van Volharding bleek dat Valencio niet meer verder kon. Een normalerwijs makkelijke prooi voor Valencio rolde zomaar binnen. 2-7.

Volharding wisselde Stef voor Valencio, die de rest van de wedstrijd het doel zou verdedigen.

Nog 1 aanval van de pijlsnelle kleinste speler en beste man aan Boxmeerse zijde. Hij zorgde na een mooie afronding en onhoudbare bal voor Stef voor de eindstand van 2-8.

Hard gewerkt met soms prachtige combinaties aan de rood witte kant gezien vandaag. Verliezen doet soms pijn, zeker bij de Van Veghel staf, maar ook dat hoort erbij. Super trots op de boys van Volharding JO8-2!

En...... We spelen over 2 weken weer tegen Olympia jo8-1, dus wie weet kunnen we dan wel een overwinning uit het vuur slepen!

Complimenten aan Olympia'18 die fantastisch gespeeld hebben en aan de begeleiders die erg positief waren.

Op naar volgende week.

Volharding JO8-2 tegen Vitesse '08.

Wederom thuis om 9:00 uur.

Fijne paasdagen allemaal