Volharding JO8-2 - SIOL JO8-1 4-3

Gepubliceerd op 10 maart 2018

De enige "ouwe bekende" van voor de winterstop waar we een gedeelde 1e plek mee bereikten kwam vandaag naar Vierlingsbeek voor de aftrap van het nieuwe seizoen!

De messen waren geslepen, de eindeloos gedrilde positiespelen waren opgeslagen op de harde schijf en de gedrevenheid was van de nog kleine gezichten af te lezen! Let's kick some butt!

De warming up was weer even wennen, maar verliep zonder problemen. Volharding JO-8 2 verscheen zonder afmeldingen, dus op volle oorlogssterkte aan de aftrap. De laatste puntjes werden op de spreekwoordelijke i gezet en BAM ze zien los!!

Meteen werd er flink strijd geleverd tegen het fysieke Siol JO-8 1. Dit leverde meteen een mooi schouwspel op voor de fanatieke aanhang van beide teams. Kansen waren er over en weer, maar het duel speelde zich in het begin af op het middenveld. Na een minuut of 7 kwam Siol dan toch op de ietwat onverdiende 0-1 voorsprong. Keeper Guus werd kansloos gelaten door de sterke middenvelder uit Katwijk.

Maar Volharding rechte de rug en al snel was het Joah die de stand op 1-1 bracht. Dit was tevens de stand waar we de rust mee in gingen. In de rust maakte Guus plaats in het doel voor Kars, Die de eerste helft een prima helft speelde en het achterin samen met de goed spelende Jaydey goed op orde hadden.

De verdiende gelijkmaker zorgde er voor dat Volharding nog meer strijd ging leveren. Dit leverde de 2-1 voorsprong op door een goal van Valencio. Een goede uitbraak door de as van het veld zorgde voor, de op dat moment, verdiende voorsprong.

Nu was het Siol dat weer vol aan de bak moest om de schade beperkt te houden tegen het losgebarsten Volharding. De duels werden feller, harder en hier en daar werd er tegen het randje of soms er overheen gespeeld. Maar de scheidsrechter had de wedstrijd volledig en prima onder controle.

Toch kon de verdediging van Volharding niet voorkomen dat Siol de gelijkmaker binnen kon schieten. Timo kon net niet voorkomen dat keeper Kars met een geplaatst schot werd verschalkt. 2-2.

Nu ging Volharding weer wat meer energie in de wedstrijd leggen. Een goede combinatie tussen de ijverige Stef en Joah resulteerde in de 3-2. Het was Joah die zijn 2e van de ochtend liet noteren. Volharding rook bloed en zette genadeloos door. Valencio kon daarna de 4-2 snoeihard tegen de touwen rammen. Dit werd gevierd door een "Dapp".

Siol liet zich niet uit het veld slaan en probeerde nog 1x alle zeilen bij te zetten. Door een goed toegepaste voordeelregel was het de snelle en behendige Siol aanvaller die de aansluitingstreffer op het scorebord dropte. Met nog 1minuut te gaan werd er met man en macht de toch wel verdiende overwinning over de streep getrokken. 4-3 en de eerste 3 punten zijn binnen. Koploper in de eerste klasse. Goed gedaan boys.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SV Milsbeek op het programma.