Volharding – SV Deurne (0-0) 1-0

Gepubliceerd op 04 december 2016

VIERLINGSBEEK – Na het knappe 2-2 gelijkspel van vorige week op bezoek bij nummer twee Bekkerveld zette Volharding vanmiddag in Vierlingsbeek de opgaande lijn voort. Op het eigen sportpark Soetendaal boekten de roodwitten een even belangrijke als verdiende zege tegen een directe concurrent onderin Deurne: 1-0. Met dit resultaat verliet Volharding de laatste plaats (men steeg zelfs twee plaatsen, red.) en dichtte men en passant het gat van drie punten met Deurne. De Vierlingsbekenaren hebben door de winst ook aansluiting gevonden met de onderste middenmoot. Het was pas de tweede thuisoverwinning van het seizoen en de eerste keer dat de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen de nul hield in de competitie tijdens deze voetbaljaargang.

Voordat de wedstrijd begon, werd er een gepaste minuut stilte gehouden ter ere van de omgekomen spelers van het Braziliaanse Chapecoense tijdens de vreselijke vliegtuigramp in Colombia eerder deze week.

Volharding leverde vanmiddag als collectief een prima prestatie. Doelman Gerben Wieleman (plaatsvervanger van de langdurig uitgeschakelde Job Vullings, red.) hield zijn doel knap schoon. Achterin gaf Roel Gerrits uitstekend leiding aan zijn defensieve collega’s Jeroen Schepens, Tom Kessels en Daan Albers (die de linksbackpositie van de geblesseerde Patrick van Kempen al een paar weken goed bekleedt, red.). Het middenveld met Wouter Evers, aanvoerder Jip Verstegen en Mark Blenckers acteerde net als vorige week weer overtuigend. Maar met name ook de aanvalslinie liet vandaag eindelijk zien, dat  men eerste klasse waardig kan zijn. Topscorer Tim Brouwer speelt al weken goed, maar vandaag toonden ook Marc van Rens en Jasper Lenkens hun kwaliteiten.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Deurne had het meeste balbezit, maar creëerde geen enkele kans of beter Volharding gaf helemaal niets weg. Volharding kwam zelf niet verder dan een aantal schoten. Mark Blenckers zag zijn volley vroeg in de wedstrijd gekeerd door Deurne-keeper Joost Bukkems. Na een klein half uur verwerkte Bukkems een stijgend schot van Marc van Rens tot hoekschop. Even later schoot Van Rens naast na een prachtige steekbal van Jasper Lenkens. Ook Tim Brouwer probeerde het nog twee keer van afstand, maar ook hij scoorde niet.

Na rust ontbrandde het duel pas echt. Het waren eerst de gasten uit Deurne die gevaarlijk werden. Eerst schoot Harm van der Steen maar net naast. Daarna verscheen Ruhendrey Martina oog-in-oog met Gerben Wieleman, maar die verrichtte een naar later bleek cruciale redding. Hierna ging Volharding namelijk helemaal los. Het duurde echter erg lang voor de gastheren zichzelf beloonden. Tim Brouwer schoot maar net naast na wederom een geweldige steekbal van Jasper Lenkens en een dito overstapje van Mark Blenckers. Een schot van Jip Verstegen vloog rakelings over. Weer Tim Brouwer werd alleen voor de keeper gezet door Marc van Rens, maar opnieuw redde Joost Bukkems. Na een uur spelen kwam er ook nog botte pech bij kijken voor de thuisploeg. Een corner van Mark Blenckers werd door Jip Verstegen de zestien ingetrapt, waarna Jasper Lenkens de bal verlengde met binnenkant rechts. Tot zijn afgrijzen stuiterde de bal via de onderkant van de lat weer het veld in. Even later mikte diezelfde Lenkens de bal vrij voor Bukkens naast. Langzaam gingen de gedachten weer terug naar de beide thuisduels tegen Geldrop en Wittenhorst, waarin de roodwitten door eigen kansenmisserij in de slotfase nog de boot ingingen. Dit keer kwam het echter goed voor de Soetendaalbewoners. In de 70e minuut speelde Marc van Rens zich knap vrij. De fysiek sterke Hegelsommer in Vierlingsbeekse dienst zette zijn tegenstander met een schouderduw goed weg, haalde de achterlijn en bediende de meegekomen Jip Verstegn op maat. De captain schoof de bal vervolgens beheerst langs Bukkems en zette Volharding op een meer dan verdiende voorsprong: 1-0. Deurne probeerde daarna nog van alles en was ook nog een keer dicht bij de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd raakte Harm van der Steen, voldoende gehinderd door Gerben Wieleman, namens de bezoekers de paal. Aan de andere kant had Volharding de score nog veel verder op moeten voeren. Uit verschillende uitbraken hadden Tim Brouwer, Jip Verstegen en Joep Beurskens zeer grote kansen om Deurne meer pijn te doen. Dat gebeurde echter niet, waardoor het duel uiteindelijk eindigde in een te magere maar wel zeer belangrijke 1-0 zege voor Volharding.

Karakteristieken

scheidsrechter: Christan van Daal (Heeswijk-Dinther)

70e min. 1-0  Jip Verstegen

toeschouwers: 200