Volharding - WSC (1-2) 2-2

Gepubliceerd op 26 november 2017

VIERLINGSBEEK – Volharding speelde vanmiddag in een meer spannende dan goede wedstrijd thuis gelijk tegen nummer tien WSC uit Waalwijk: 2-2. Daarmee konden beide ploegen wel vrede hebben. Wellicht Volharding een beetje meer dan WSC, omdat de roodwitten terug wisten te komen van een 0-2 achterstand.

Volharding en WSC speelden voor het eerst sinds 21 jaar weer eens in competitieverband tegen elkaar. Destijds troffen beide verenigingen elkaar in de hoofdklasse C. WSC won twee keer ruim van de Vierlingsbekenaren, 3-0 in Waalwijk en 1-4 in Vierlingsbeek. De huidige trainer van WSC Norbert Rebsch was er toen bij als speler.

Rebsch zag zijn ploeg goed beginnen op sportpark Soetendaal. Al in de 5e minuut kwam WSC namelijk op voorsprong. Een voorzet van Mounir Mamaar werd door Volharding-verdediger Roel Gerrits ongelukkig in eigen doel gewerkt: 0-1. Volharding –zonder de geblesseerden Mark Blenckers, Daan Albers en Patrick van Kempen- moest daardoor al snel in de achtervolging. Bij de Vierlingsbekenaren begon Nick Joosten voor het eerst dit seizoen in de basis als rechtsback, waardoor de reguliere rechtsachter Nino Janssen verhuisde naar de linksbackpositie. De gasten waren voor rust de betere ploeg, al kreeg ook de thuisclub zijn kansen. Na een kwartier werd Marc van Rens door een WSC-verdediger in de heupzwaai genomen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Tjitte Ploegstra uit Born vond het naar eigen zeggen nog te vroeg om voor Sinterklaas te spelen en hij zou gedurende de wedstrijd nog een paar maal dubieuze gevallen aan beide kanten wegwuiven. Aan de andere kant schoot Soufiane Bakkali maar net naast. Dezelfde Bakkali ging alleen op Volharding-goalie Job Vullings af, maar die redde bekwaam. Na een dik half uur besloot Joep Beurskens een fraaie één-twee-combinatie met Marc van Rens op WSC-doelman Tom van Brakel. Even later keek Volharding tegen een 0-2 achterstand aan. Job Vullings redde eerste nog tot twee keer toe knap, maar uiteindelijk schoot Soufiane Bakkali alsnog raak. Vlak voor rust maakt Marc van Rens de aansluitingstreffer. De als linksbuiten geposteerde spits trok naar binnen en schoot in de korte hoek binnen: 1-2. Van Brakel zag er niet heel goed uit bij die treffer.

Direct na de hervatting werd Marc van Rens getorpedeerd door diezelfde Van Brakel, maar arbiter Ploegstra zag er weer geen strafschop in, laat staan een overtreding. In de 58e minuut had invaller Eder de Kok de bezoekers weer op een marge van twee goals moeten zetten, maar hij joeg de bal vrij voor Vullings wagenwijd over het doel. Die misser kwam WSC duur te staan. Nadat eerst Stan Duijkers te ver naar buiten werd gedrongen en naast schoot viel de gelijkmaker halverwege het tweede bedrijf toch. Na een uitstekende balverovering stuurde aanvoerder Jip Verstegen Marc van Rens diep en die was voor de tweede keer vanmiddag trefzeker: 2-2. Twee minuten later had Stan Duijkers dé 3-2 op zijn schoen, maar vrij voor Van Brakel raakte de 19-jarige aanvaller de bal helemaal verkeerd. Beide teams gingen daarna nog vol voor de winst. Jip Verstegen schoot voorlangs en invaller Kevin Reijnders tikte de bal bij zijn eerste contact net naast na goed doorkoppen van Nino Janssen. Aan de overzijde redde Job Vullings nog maar weer eens op een inzet van Soufiane Bakkali, nadat Mounir Maamar veel te makkelijk mocht doorkomen aan de rechterkant. Ver in blessuretijd was de beste man van het veld Wouter Evers nog dicht bij de overwinning voor de thuisclub. Een indraaiende vrije trap van Kevin Reijnders werd door Evers echter jammerlijk over gekopt, waardoor beide ploegen ieder slechts een punt overhielden aan de wedstrijd van hedenmiddag.

Karakteristieken

scheidsrechter: Tjitte Ploegstra (Born)

5e min. 0-1  Roel Gerrits (e.d.)

34e min. 0-2  Soufiane Bakkali

42e min. 1-2  Marc van Rens

66e min. 2-2  Marc van Rens

toeschouwers: 125