• Volharding - EVVC (1-0) 2-3

6 okt 2019
  • VIERLINGSBEEK – Volharding leed vanmiddag op het eigen sportpark Soetendaal een 2-3 nederlaag tegen angstgegner EVVC uit Vinkel. Net als de afgelopen twee seizoenen ging het opportunistisch spelende EVVC in Vierlingsbeek met de overwinning aan de haal. Op een of andere manier ligt het spel van de Vinkelnaren Volharding totaal niet.

Toch hadden de Vierlingsbekenaren de overwinning vandaag voor het grijpen. In een overigens van beide kanten zeer zwakke wedstrijd stond Volharding vijf minuten voor tijd nog met 2-1 voor, maar binnen twee minuten gaf de equipe van trainer Johan Vullings de zege alsnog uit handen.

Het waren de gasten die het eerste gevaar stichtten. In de 7e minuut volleerde Edgar Glaudemans helemaal vrij voor doelman Roel van Rens de bal echter over. Diezelfde Van Rens liep vier minuten later een wond op na fors doorgaan van EVVC-spits Bart Haerkens. Het spel lag zeker vijf minuten stil, maar de Volharding-goalie kon uiteindelijk wel verder. Het spel golfde op en neer, maar het was slordigheid troef bij beide ploegen. Een voorzet van Gijs Hendriks bleek net te scherp voor Kas van den Bosch. Tim Brouwer raakte via EVVC-doelman Dilan Heurkens het zijnet. Aan de andere kant kwam Volharding tweemaal goed weg, nadat scheidsrechter Steve Janssen (20) uit Reuver eerst een buitenspelsituatie liet doorgaan en Sven de Kinderen de bal naast krulde. Tien minuten voor rust brak Volharding-aanvoerder Mark Blenckers de ban. De 33-jarige routinier schoot niet voor het eerst in zijn carrière maar weer eens een vrije trap binnen: 1-0. Nog voor de thee kregen Tim Brouwer en Mark Blenckers kansen op meer, maar zij troffen geen doel.

Direct na de hervatting kwam Volharding tot tweemaal toe goed weg. Een vrije trap recht door de muur van Jörg van Schaijk werd door Roel van Rens met de grootst mogelijke moeite tot hoekschop verwerkt. Een kopbal van Bart Haerkens werd vervolgens knap gered door diezelfde Van Rens. Na een klein uur spelen kwam bij EVVC de altijd belangrijke Gerwin van den Boom in de ploeg na lang blessureleed. Na een domme overtreding van Nino Janssen wees arbiter Janssen in de 68e minuut naar de stip en het was Van den Boom die wel raad wist met die penalty: 1-1. Vier minuten later kwam Volharding echter alweer op voorsprong. Eén van de weinige echt geslaagde aanvallen leidde tot de 2-1. Jordy de Klijn vond zijn tweelingbroer Melvin met een fraai steekpass en die rondde koelbloedig af. Direct na het doelpunt kwam Vincent Buijssen in de ploeg voor Rick Tissen. Zeven minuten voor tijd had de beslissing moeten vallen, maar de voorzet van Melvin de Klijn op Vincent Buijssen was net te onzuiver voor de invaller, waardoor dé kans op 3-1 verloren ging. Daarna ging het voor Volharding nog helemaal fout. Een makkelijk door Roel van Rens weggegeven corner was de aanleiding voor de gelijkmaker. Uit een ouderwetse scrimmage was het uiteindelijk Pim van der Doelen die in de 85e minuut de 2-2 tegen de touwen schoot. Twee minuten later zorgde Bart Haerkens zelfs voor 2-3. Volharding was murw gebeukt en had geluk dat Gerwin van den Boom de 2-4 niet maakte. In de extra tijd had Mark Blenckers de 3-3 nog op zijn schoen. Met links schoot hij echter rakelings over de deklat en bleef Volharding voor de tweede opeenvolgende week met lege handen.